Sportmedisch Centrum  
gronorun2

< Terug
Trainingsprogramma en logboek
In het onderzoek GronoRun2 wordt gekeken of een voorbereidingsprogramma van 4 weken voorafgaande aan een hardloopprogramma (om te trainen voor de 4 Engelse Mijl van de Nacht van Groningen) een effect heeft op het ontstaan van hardloopblessures. In welk trainingsprogramma u wordt ingedeeld wordt via loting bepaald tijdens uw intake bij het Sportmedisch Centrum van het UMCG.

Als u wordt ingedeeld in het voorbereidingsprogramma dan begint u op 4 februari 2008 driemaal per week met wandelen en eenvoudige oefeningen die u in uw eigen omgeving uitvoert.

Als u in de tweede groep wordt ingedeeld dan start u op 3 maart 2008, net zoals de voorbereidingsgroep, met een trainingschema voor beginnende lopers. U loopt dan driemaal per week hard. Het schema is gericht op de Nacht van Groningen op 1 mei 2008. Deze mag u gratis meelopen maar dat hoeft niet. Voorwaarde hiervoor is wel dat het logboek bijgehouden is en dat u nog steeds hardloopt.

Als u deelnemer wordt van GronoRun2 dan vragen wij u om een logboek bij te houden. Het meest eenvoudig is om dit logboek via deze website bij te houden. Hier kunt u uw gegevens kwijt met betrekking tot de duur van het hardlopen, pijntjes en blessures en andere sportieve activiteiten. U krijgt tijdens de intake hier meer informatie over.